Vprašanje:

Kaj če dobim odpoved, pred iztekom poskusnega dela, oz. delodajalec ne pove razloga in reče, da ostanem doma?
 

Odgovor:

V primeru neuspešno opravljenega poskusnega dela lahko delodajalec delavcu poda redno odpoved delovnega razmerja zaradi neuspešno opravljenega poskusnega dela.

e-obrazec - Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi - neuspešno opravljeno poskusno delo

V kolikor vam delodajalec podaja odpoved zaradi neuspešno opravljenega poskusnega dela, vam mora odpoved podati pisno. Ne zadostuje odpoved po telefonu.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Vse o poskusnem delu - Kdaj se lahko sklene, kakšne so omejitve, kaj če je neuspešno, kdaj delavcu pripade odpravnina?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!