Vprašanje:

Lahko v trgovini delaš brez prostega dne 10 dni, od tega je nedelja 10 ur in 11 ur en dan ostale dni?

 

Odgovor:

Zakon o delovnih razmerjih v 156. členu določa, da ima delavec v obdobju sedmih zaporednih dni, pravico do počitka v trajanju najmanj 24 neprekinjenih ur. Če mora delavec zaradi objektivnih, tehničnih in organizacijskih razlogov delati na dan tedenskega počitka, se mu zagotovi tedenski počitek na kakšen drug dan v tednu. Minimalno trajanje tedenskega počitka se upošteva kot povprečje v obdobju 14 zaporednih dni.

Glede dnevnega počitka Zakon o delovnih razmerjih določa, da ima delavec v obdobju 24 ur pravico do počitka, ki traja nepretrgoma najmanj 12 ur. Delavec, ki mu je delovni čas neenakomerno razporejen ali začasno prerazporejen, ima v obdobju 24 ur pravico do počitka, ki traja nepretrgoma najmanj 11 ur.

Dodatno Kolektivna pogodba dejavnosti trgovine Slovenije določa da V primeru neenakomerno razporejenega in začasno prerazporejenega delovnega časa tedenski delovni čas, vključno z nadurami, ne sme preseči 56 ur. V primeru pogodbe o zaposlitvi za krajši delovni čas je potrebno upoštevati načelo sorazmernosti.

Kolektivna pogodba dejavnosti trgovine Slovenije določa tudi dodatne omenitve in možnosti glede delovnega časa, med katere spadajo tudi omejitve glede nedeljskega dela in pa tudi možnost začasne prerazporeditve delovnega časa. 

Zato bi morali za presojo, ali prihaja do kršitve s stran delodajalca, pri odrejanju delovnega časa, vedeti več informacij in zadevo preveriti bolj podrobno.

V koliko smatrate, da prihaja do kršitev, se lahko obrnete na pristojno enoto Inšpektorata za delo.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdo in kdaj lahko opravlja nadurno delo?

Informiran.si - Delo ob nedeljah in praznikih za zaposlene v trgovini

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!