Vprašanje:

Sem invalid III. kategorije. 6 ur dnevno. Je po zakonu dovoljeno, da delam 2 uri zjutraj in 4 ure popoldne?
 

Odgovor:

Delodajalec vas mora prerazporediti na delovno mesto, ki ustreza vaši preostali delovni zmožnosti, skladno z omejitvami, določenimi v odločbi invalidske komisije, določilo o dnevnem ali tedenskem delovnem času in razporeditvi delovnega časa pa je del vaše pogodbe o zaposlitvi.

V kolikor menite, da delovno mesto, na katerega vas je razporedil delodajalec ni ustrezno, lahko zahtevate dopolnilno mnenje invalidske komisije o ustreznosti vašega delovnega mesta.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!