Vprašanje:

Kako je z izplačilom minimalne plače? Sedaj naj bi bila 667 neto (886 bruto). Jaz imam pa neto 624 neto (886 bruto).
 

Odgovor:

Minimalna plača je mesečna plača za delo opravljeno v polnem delovnem času. Za delo opravljeno od 1.1.2019 znaša 842,79 bruto. V kolikor imate v pogodbi o zaposlitvi naveden nižji znesek, velja zakonsko določen znesek.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Nova minimalna plača po 1.1.2016

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!