Vprašanje:

Moj polnoletni sin se želi odpovedati svojemu deležu dediščine v korist mladoletnega brata. Ali je to možno?
 

Odgovor:

Da. V tem primeru bi starejši sin odstopil svoj delež mlajšemu sinu. Verjetno bo sodišče v tem primeru kontaktiralo tudi pristojni CSD, še posebej, če se dedujejo tudi dolgovi.

Če je oče še živ, lahko to stori v obliki sporazuma, sklenjenega pri notarju (seznam notarjev).

Če je oče že pokojni, pa lahko takšno izjavo poda na zapuščinski razpravi na sodišču, ali pa pošlje pisno izjavo (e-obrazec: Odpoved dediščini).

 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!