Vprašanje:

Kakšna je delitvijo premoženje ob razhodu, če par živi v izvenzakonski zvezi v ločenem gospodinjstvu na istem naslovu?
 

Odgovor:

Skupni naslov prebivališča in skupno gospodinjstvo nista pogoj za obstoj izvenzakonske skupnosti. Pri obstoju izvenzakonske zveze je važna trajna čustvena navezanost, ki se dokazuje lahko tudi drugače (obstoj skupnih otrok, priče, materialni dokazi ipd.).

Premoženje se v primeru razpada izvenzakonske zveze deli isto kot v primeru razveze zakonske zveze. V skupno premoženje spada premoženje, ki sta ga v času zveze pridobila z delom (darila, dediščine in premoženje, ki sta ga imela pred zvezo, sem ne spada).

Več si lahko preberete v članku:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!