Vprašanje:

Prepis vozila na partnerko in obratno (bolj ugodno zavarovanje). Kdaj in kako ter najceneje narediti prepis med obema voziloma?


Odgovor:

Prepis lastništva v registru motornih vozil se opravi na podlagi pravne listine. To je lahko darilna ali prodajna pogodba. Odvisno od vsebine pravnega posla. Seveda pa je potrebno nek pravni posel skleniti.

e-obrazec - Prodajna (kupoprodajna) pogodba za motorno vozilo (avtomobil, motor, traktor,...)

e-obrazec - Darilna pogodba za motorno vozilo (avtomobil, motor, traktor,...)

V vajinem primeru, ko gre za urejanje premoženjskih razmerij med zakoncema oz. zunajzakonskima partnerjema, pa mora listino sestaviti notar. Listina je lahko pogodba, lahko pa tudi denimo sporazum o delitvi skupnega premoženja. Kot omenjeno, je to odvisno od vsebine vajinega dogovora.

Več informacij o tem boste našli spodaj:

Informiran.si - Kakšen so postopki (in razlike) prepisa avtomobila s prodajno in darilno pogodbo

Informiran.si - Kakšen je postopek pri prodaji avtomobila brez posrednika?

Informiran.si - Kako podariti avtomobil ali hišo...?

Informiran.si - Kako po novem poteka prepis pri prodaji rabljenega avtomobila?

Pravni e-Priročnik - Kako kupiti ali prodati motorno vozilo

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!