Vprašanje:

Kupujem zemljišče v Sloveniji. Med hrvaškimi lastniki so vse kupoprodajne pogodbe overjene. Manjka vpis v ZK v slo. Kako vpisati?

 

Odgovor:

Vpis lastninske pravice v zemljiško knjigo lahko podate preko notarja (seznam notarjev).

Lahko pa ga podate tudi osebno na sodišču v času uradnih ur.

Tretja možnost (ki pa v praksi ni pogosto uporabljena), pa je da podate vpis po elektronski poti, vendar za to potrebujete varni poštni predal in digitalno potrdilo.

V kolikor razpolagate z verigo ustreznih listin oz. pogodb, ki prikazujejo lastništvo od lastnika, ki je vpisan v zemljiški knjigi, do dejanskega lastnika, oz. prodajalca, se boste lahko vpisali na podlagi verige pogodb. Bi pa svetovali, da preverite, ali so listine ustrezne in boste lahko opravili vpis.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako poteka vpis v zemljiško knjigo po 1.5.2011?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!