Vprašanje:

Prodajam parcelo. Napisal bi nižjo ceno, na roke pa bi dobil 10000 EUR. To podpiše. Ga lahko terjam, če ne bo hotel plačati?
 

Odgovor:

Vsekakor predlagamo, da naj pogodba vsebuje dejanske zneske in naj bo sestavljena, kot je dejansko dogovorjeno.

V primeru spora, praktično ne boste imeli možnosti dokazati, da je bil vajin dogovor drugačen.

e-obrazec - Prodajna pogodba za nepremičnino

e-obrazec - Prodajna (kupoprodajna) pogodba za kmetijsko zemljišče

Imate pa glede zavarovanja glede morebitnega neplačila več možnosti, s katerimi se lahko zavarujete. Eden od njih je izstavitev overjenega zemljiškoknjižnega dovolila, po plačilu celotne kupnine. Pogodbo lahko deponirate tudi pri notarju, z navodilu, da jo izstavi kupcu, ko je poravnana celotna kupnina.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

Informiran.si - Kako prodati oz. kupiti kmetijsko zemljišče?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!