Vprašanje:

15.9. sem podpisala pogodbo za show na tv. Nisem je prejela. Moj podpis je bil samo na zadnji strani. Je pogodba veljavna?

 

Odgovor:

V kolikor vas zanima, ali je pogodba veljavna, če je podpisana samo na zadnji strani, je odgovor da.

Pogosta je praksa, ko stranke podpišejo vse strani, oz. začetnice (parafiranje), s čimer se izognejo dodajanju strani v pogodbo, ter potrjujejo, da so prebrale vsebino določene strani. Ni pa to nujno za samo veljavnost pisne pogodbe.

Kot podpisnica bi morali prejeti svoj izvod podpisane pogodbe. Običajen del pogodbe je tudi določilo o številu izvodov in določilo, koliko izvodov pripada kateri od strank.

Več lahko preberete v e-Priročniku: Osnovno o pogodbah

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!