Vprašanje:

Lahko vodoinštelater, če pušča voda in je nujno, reče, če niste cepljeni vam ne bom popravil, lahko ste okužen?


Odgovor:

Da, podjetje lahko, v kolikor želi, zavrne izvedbo storitve.

Izvedbo storitve lahko, oz. mora zavrniti tudi, v kolikor stranka ne izpolnjuje pogoja PCT.

Po 15.09.2021 morajo, z redkimi izjemami, pogoj PCT izpolnjevati vsi delavci in osebe, ki na kakršnikoli drugi pravni podlagi opravljajo delo pri delodajalcu, ali samostojno opravljajo dejavnost, kot tudi uporabniki, ki te storitve koristijo.

Uporabnikom, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, se ne dovoli uporabe storitve.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Samotestiranje zaposlenih. Kako poteka in kdo ga plača?

Informiran.si - Kaj je pogoj PCT in kako ga izpolniti?

Informiran.si - Omejitve pri ponujanju storitev

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!