Vprašanje:

Kot brezposelna oseba dobivam denarno socialno pomoč. Če začnem delati preko podjemne, mi bodo npr. 200eur zaslužka odbili?
 

Odgovor:

Ob sklenitvi podjemne pogodbe morate spremembo javiti CSD. Pri tem bo CSD na podlagi spremembe izdal novo odločno in ponovno odmeri vaše pravice na podlagi spremenjenih dejstev.

e-obrazec - Podjemna pogodba (pogodba o delu)

V primeru, da prejemate nadomestilo za brezposelnost, prihodek iz naslova podjemne pogodbe ne vpliva na višino nadomestila za brezposelnost, v kolikor je prihodek nižji od 200 EUR.

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Kaj je podjemna pogodba in čemu je namenjena?

Informiran.si - Kdaj delavec ne sme biti "zaposlen" preko podjemne / avtorske pogodbe ali s.p.-ja?

Informiran.si - Katere so najpogostejše napake pri sklepanju podjemne pogodbe?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!