Vprašanje:

Kako se izterjajo terjatve iz stečajne mase?
 

Odgovor:

Kolikor razumemo, ste upnik, katerega dolžnik je šel v stečaj in želite te terjatve izterjati.

V tem primeru morate (to velja za večino terjatev) svoje terjatve prijaviti v stečajno maso, v 3. mesecih po pričetku stečajnega postopka. Prijavo terjatev vložite na sodišče, ki vodi stečajni postopek.

e-obrazci - Prijave terjatev

V kolikor gre za dolžnika, ki je fizična oseba (osebni stečaj) boste lahko terjatev terjali po zaključku postopka (tudi na podlagi sklepa o zaključku postopka), a le v kolikor se vaša terjatev ne bo odpustila v okviru odpusta obveznosti.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Katere terjatve poznamo, kakšne so razlike med njimi in kako jih prijaviti v stečajno maso?

Informiran.si - Je moj dolžnik v stečaju? Kako preveriti in kako prijaviti svojo terjatev v stečajno maso?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja upnikov v zvezi s stečajem.

Informiran.si - Kako poiskati podatke, ki jih potrebujemo za prijavo terjatev, kako izpolniti prijavo, ter kako spremljati stečajni postopek.

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!