Vprašanje:

Podjetje je v poenostavljeni prisilni poravnavi. Kako poteka glasovanje za navadnega upnika?
 

Odgovor:

Upnik za sprejetje poenostavljene prisilne poravnave glasuje s pisno izjavo o soglasju za sprejetje poenostavljene prisilne poravnave.

e-obrazec - Izjava upnika o soglasju za potrditev poenostavljene prisilne poravnave

Druga možnost glasovanja je, da z dolžnikom sklene pogodbo o soglasju za sprejetje poenostavljene prisilne poravnave, ki mora biti v obliki notarskega zapisa.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Prisilna poravnava za podjetnike in mikro družbe

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!