Vprašanje:

Kako je z varstvom otrok, ki se morajo zaradi trenutne situacije šolati od doma? Smo lahko starši doma?
 

Odgovor:

V kolikor ne morete na delo zaradi višje sile, ki je posledica obveznosti varstva otrok zaradi zaprtja vrtcev in šol , lahko o tem obvestite delodajalca, on pa je uprvičen do povračila nadomestila v višini 80% zneska plače.

e-obrazec - Izjava (obvestilo) delavca o zadržanosti od dela zaradi višje sile

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Čakanje zaposlenega na domu zaradi korona virusa

Informiran.si - Možnosti delodajalcev glede zaposlenih v času koronavirusa

Informiran.si - Oprostitev plačila prispevkov za delodajalce

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!