Vprašanje:

Sem na bolniški. Pred tem sem napredovala v naziv. Pri plači se bi ta več upošteval od 1. 12. dalje. Kaj pa na bolniški?
 

Odgovor:

Osnova za izračun nadomestila zaradi bolniške odsotnosti je vaša povprečna mesečna plača in nadomestila, ki so vam bila izplačana v koledarskem letu pred letom, v katerem je nastala začasna zadržanost od dela oziroma povprečna osnova za plačilo prispevkov v koledarskem letu pred letom, v katerem je nastala začasna zadržanost od dela (razen, če niste imeli plače oziroma osnove za plačilo prispevkov v celotnem preteklem koledarskem letu, oziroma le-te še niste imeli do nastopa začasne zadržanosti od dela, ali pa ste se poškodovali na poti na delo, preden ste nastopili delo ali kadar o prihoda iz služenja vojaškega roka zaradi bolezni in poškodbe ne morete nastopiti dela).

Nadomestilo ne more biti manjše od zajamčene plače in ne višje od plače, ki bi jo dobili, če bi delali, oziroma od osnove, po kateri ste v času zadržanosti od dela zavarovani.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!