Vprašanje:

Je dovoljen 48 urni delovnik preko javnih del v domu ostarelih in ali so te ure tudi plačane?
 

Odgovor:

Za konkreten odgovor bi bilo potrebno vedeti več o vaši zadevi, načeloma pa delodajalec udeležencu javnih del ne sme naložiti opravljanja nadurnega dela, dela v deljenem delovnem času ali opravljanja dela na domu udeleženca.

Delovni čas v program javnega dela znaša 25, 30 ali 40 ur tedensko, 5 dni na teden, delovni invalidi pa so vključeni skladno z
odločbo ZPIZ. Odmori med delom, dnevni in tedenski počitki se upoštevajo kot za redno zaposlene skladno z predpisi o delovnih razmerjih (odmor med delom 30 minut, dnevni počitek najmanj 12 ur, tedenski počitek najmanj 24 ur).

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kakšen je minimalni dnevni in tedenski počitek, ki pripada delavcu?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!