Vprašanje:

Pri delodajalcu sem zaposlena 10 let. Mi pripada jubilejna nagrada in ali mi jo je dolžan izplačati?
 

Odgovor:

Za konkreten odgovor bi bilo potrebno preveriti, ali je izplačilo jubilejne nagrade opredeljeno v kolektivni pogodbi, ki velja v primeru vašega delodajalca.

Zakon o delovnih razmerij namreč ne ureja izplačila jubilejnih nagrad. Jubilejne nagrade in njihovo izplačilo urejajo posamezne kolektivne pogodbe in interni akti delodajalcev.

e-obrazec - Pravilnik o izplačilu jubilejne nagrade

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdaj delavcu pripada jubilejna nagrada

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!