Vprašanje:

Lahko delodajalec zahteva delo 9 ali več zaporednih delovnih dni, ter povprečno 8 do 10 ur dnevno brez počitka.
 

Odgovor:

Ker ne vemo, ali za Vašega delodajalca velja kolektivna pogodba, ki bi delovni čas in počitek določala natančneje, lahko podamo odogvor le na podlagi Zakona o delovnih Zakona o delovnih razmerjih.

6. Odmori in počitki


154. člen
(odmor med delovnim časom)


(1) Med dnevnim delom ima delavec, ki dela polni delovni čas, pravico do odmora, ki traja 30 minut. 


(2) Delavec, ki dela krajši delovni čas v skladu s 65. ali 67. členom tega zakona, vendar najmanj štiri ure na dan, ima pravico do odmora med dnevnim delovnim časom v sorazmerju s časom, prebitim na delu. 


(3) Dolžina odmora se v primeru neenakomerne razporeditve ali začasne prerazporeditve delovnega časa določi sorazmerno dolžini dnevnega delovnega časa. 


(4) Odmor se lahko določi šele po eni uri dela in najkasneje eno uro pred koncem delovnega časa. 


(5) Čas odmora med dnevnim delom se všteva v delovni čas.


155. člen
(počitek med zaporednima delovnima dnevoma)


(1) Delavec ima v obdobju 24 ur pravico do počitka, ki traja nepretrgoma najmanj 12 ur. 


(2) Delavec, ki mu je delovni čas neenakomerno razporejen ali začasno prerazporejen, ima v obdobju 24 ur pravico do počitka, ki traja nepretrgoma najmanj 11 ur.


156. člen
(tedenski počitek)


(1) Delavec ima v obdobju sedmih zaporednih dni, poleg pravice do dnevnega počitka iz prejšnjega člena, pravico do počitka v trajanju najmanj 24 neprekinjenih ur. 


(2) Če mora delavec zaradi objektivnih, tehničnih in organizacijskih razlogov delati na dan tedenskega počitka, se mu zagotovi tedenski počitek na kakšen drug dan v tednu. 


(3) Minimalno trajanje tedenskega počitka, določeno v prvem odstavku tega člena, se upošteva kot povprečje v obdobju 14 zaporednih dni.

 

Prav tako bi bilo potrebno vedeti, kakšna so določila glede delovnega časa v Vaši pogodbi o zaposlitvi.

Glede na Vaš opis in glede na zgoraj navedene člene, pa je takšna razporeditev delovnega časa mogoča.

Delavec mora biti med dvema zaporednima delovnikoma prost najmanj 12 ur. Prav tako mora biti prost najmanj en dan v tednu, oz. 2 dneva v dveh zaporednih tednih.

Več o tem lahko preberete v spodnjem članku:

Informiran.si - Katere so najpomembnejše pravice delavca, ki jih mora delodajalec upoštevati?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!