Vprašanje:

Lahko tašča proda hišo, brez da izplača svojega edinega sina?
 

Odgovor:

V kolikor je hiša v lasti tašče, lahko s svojo nepremičnino oz. svojim deležem razpolaga po svoji volji in v kolikor želi, tudi proda.

e-obrazec - Prodajna (kupoprodajna) pogodba za nepremičnino

V kolikor je njen sin solastnik, mora upoštevati njegovo predkupno pravico. V kolikor sin le-te ne želi izkoristiti, lahko tašča svoj delež proda tretji osebi pod istimi ali slabšimi pogoji.

e-obrazec - Obvestilo solastniku o nameravani prodaji nepremičnine (predkupna ponudba)

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!