Vprašanje:

Kupila sem rabljen avto od pravne osebe, s 6-mesečno garancijo. Napako na avtomobilu smo ugotovili ravno čez 6 m in 10 dni. Lahko kaj storimo?
 

Odgovor:

Na žalost je rok za uveljavljanje garancije potekel, tako da garancije ne morete uveljavljati.

Lahko pa uveljavljate stvarno napako. Prodajalec namreč odgovarja za napake, ki se pokažejo v roku enega leta po tem, ko je bilo vozilo izročeno kupcu. Prodajalca morate obvestiti v roku 2. mesecev po odkritju napake.

e-obrazec - Obvestilo prodajalcu o stvarni napaki na kupljeni stvari

Več informacij najdete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kaj lahko stori kupec avtomobila, ki ima napako za katero ni vedel?

Informiran.si - Kdaj in kako lahko uveljavljate garancijo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!