Vprašanje:

Je čez slovensko mejo iz evropskih držav dovoljeno prinesti več kot 10.000€ gotovine, brez kakršnekoli prijave?
 

Odgovor:

Prijavo gotovine je potrebno opraviti pri carini, ko vstopate v EU ali jo zapuščate z 10.000 EUR ali več v gotovini ali protivrednosti v drugih valutah, sestavljeni iz enega ali več naslednjih predmetov:

  • bankovci in kovanci,
  • čeki, potovalni čeki, lastne menice ali denarna nakazila brez imenovanja upravičenca,
  • in od dne 3. junija 2021 zlati kovanci z vsebnostjo zlata najmanj 90 % in zlate palice, zlata zrna ali kepe z vsebnostjo zlata najmanj 99,5 %.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!