Vprašanje:

Lahko nemško podjetje zapre podružnico v Sloveniji, v primeru tožbe zaradi neizplačila nadur?
 

Odgovor:

Predvidevamo, da je "nemška podružnica" d.o.o., katerega lastnik in ustanovitelj je nemško podjetje. Ter da zoper slovenski d.o.o. na pristojnem delovnem sodišču teče tožba zaradi neizplačanih nadur.

Da. V kolikor so izpolnjeni zakonski pogoji, dolžnik (podjetje) lahko predlaga začetek stečajnega postopka. Delavec, ki podjetje toži, mora svoje terjatve nato prijaviti v stečajno maso.

e-obrazec -  Prijava terjatev v stečajno maso

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja upnikov v zvezi s stečajem.

Informiran.si - Katere terjatve poznamo, kakšne so razlike med njimi in kako jih prijaviti v stečajno maso?

Informiran.si - Je moj dolžnik v stečaju? Kako preveriti in kako prijaviti svojo terjatev v stečajno maso?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!