Vprašanje:

Lahko delodajalec odpove pogodbo delavcu, ki je invalid? Če lahko, pod kakšnimi pogoji?
 

Odgovor:

Najprej je potrebno omeniti, da mora za redno odpoved pogodbe o zaposlitvi obstajati razlog. To je lahko poslovni razlog, razlog nesposobnosti ali krivdni razlog delavca. Razlog ni potreben, v kolikor delavec izpolnjuje pogoje za starostno upokojitev.

Glede konkretnega primera predvidevamo, da ima delavec status invalida 3. kategorije. V tem primeru je razlog za odpoved tudi, da delodajalec delavcu ne more zagotoviti delavcu dela glede na omejitve, ki so postavljene glede na odločbo, ki jo je delavcu izdala invalidska komisija.

Več o tem si lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Kako delodajalec poda redno odpoved pogodbe o zaposlitvi?

Informiran.si - Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

Informiran.si - Kakšni so odpovedni roki pri prekinitvi pogodbe o zaposlitvi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!