Vprašanje:

Mama po porodniški. Mi lahko delodajalec da prosti dan med tednom namesto tega pa moram delati v soboto? Delo v zdravstvu pon-pet.
 

Odgovor:

Za konkreten odgovor je potrebno preveriti določbe glede razporeda delovnega časa v vašem primeru.

Zakon o delovnih razmerjihdoloča, da mora delavcem omogočiti lažje usklajevanje družinskih in poklicnih obveznosti.

V kolikor gre za v delo v soboto za nadurno delo, kot sklepamo iz vašega vprašanja, morate za to podati soglasje.

Delodajalec potrebuje soglasje delavca za opravljanje nadurnega dela, ki neguje otroka, starega do treh let, brez njegovega soglasja.

Soglasje za nadurno delo delodajalec potrebuje tudi od zaposlenega, ki neguje in varuje otroka, mlajšega od sedem let ali hudo bolnega otroka ali otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo v skladu s predpisi, ki urejajo družinske prejemke, in ki živi sam z otrokom.

e-obrazec - Soglasje delavca za nočno in/ali nadurno delo

Glede tedenskega počitka zakon ne določa počitka med vikendom. Določa le, da ima v obdobju sedmih zaporednih dni, poleg pravice do dnevnega počitka, pravico do počitka v trajanju najmanj 24 neprekinjenih ur.

Če mora delavec zaradi objektivnih, tehničnih in organizacijskih razlogov delati na dan tedenskega počitka, se mu zagotovi tedenski počitek na kakšen drug dan v tednu.

Minimalno trajanje tedenskega počitka, določeno v prvem odstavku tega člena, se upošteva kot povprečje v obdobju 14 zaporednih dni.

Kot omenjeno pa bi bilo potrebno, za konkretnejši odgovor preveriti določila vaše pogodbe o zaposlitvi in tudi določila kolektivne pogodbe, ki velja v vašem primeru.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Delo ob nedeljah in praznikih za zaposlene v trgovini

Informiran.si - Katere so najpomembnejše pravice delavca, ki jih mora delodajalec upoštevati?

Informiran.si - Kdo in kdaj lahko opravlja nadurno delo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!